Cvičení prověří protipovodňovou ochranu na Zbraslavi. Platit budou dopravní omezení

V noci ze soboty 4. na neděli 5. května bude probíhat rozsáhlé cvičení výstavby protipovodňových opatření "Zbraslav SEVER". Týkat se bude mimo jiné i instalace mobilních prvků na komunikaci K Přehradám a U Národní galerie. 

Opatření spojená s přípravou a průběhem výstavby protipovodňových opatření začnou platit v sobotu 4. května v 17 hodin a potrvají až do neděle 5. května do šesti hodin ráno.

Neprůjezdná bude ulice K Přehradám od okružní křižovatky před Zbraslaví (příjezd od centra) k Mostu Závodu míru a ulice U Národní galerie (mimo autobusů MHD). Další omezení v parkování či průjezdu se budou týkat ulic Pod Špitálem, U Malé řeky, Opata Konráda a Cisterciácká. Objízdná trasa je vedena přes Strakonickou a Bartoňovu ulici na Zbraslavské náměstí.

Cvičení, které schválila Bezpečnostní rada hlavního města Prahy, se bude konat v rámci prevence a zdokonalování bezpečnosti jako příprava na ochranu hlavního města před povodněmi. Jeho součástí je výstavba mobilní protipovodňové linie v severní části, která byla na Zbraslavi vybudována po ničivé povodni v roce 2002. 

👉Akci pořádá Magistrát hlavního města Prahy společně s Městskou částí Praha – Zbraslav, Městskou částí Praha 16, složkami Integrovaného záchranného systému a dalšími důležitými subjekty, které se podílí na ochraně před povodněmi. Cílem akce je prověřit připravenost všech subjektů podílejících se na zásahu a pracích během povodní. 

Stejná zkouška protipovodňové ochrany se uskutečnila v říjnu roku 2022 v Radotíně. Následovalo rozsáhlé cvičení ve Velké Chuchli (odkaz) a Zbraslav jih.

➡️ Dopravní opatření (pdf)
➡️ Detaily křižovatek (pdf)
➡️ Objízdná trasa (pdf)
Vloženo: 30.04.2024 – Jana Hejrová, DiS.   |   Zveřejněno: 03.05.2024 – Jana Hejrová, DiS. ; Přečteno 289 x
Vytisknout